Търсене в този блог

Медната ръкавицаЗдравейте, ето и едно кратичко ревю на книгата, която последно прочетох...

Имам си нова любима книга в лицето на тази, за която ще пиша. Името ѝ е Медната ръкавица, втора книга от поредицата Магистериум и достига преведена до България, благодарение на Егмонт.
Ето и анотацията:

Лятната ваканция на Калъм Хънт няма нищо общо с тази на останалите деца. Най-близкият му спътник е обсебен от Хаоса вълк, Пакостник, за когото баща му подозира, че е зъл в душата си. И, разбира се, повечето деца няма да се отправят обратно към магическия свят на Магистериума през есента. На Кал не му е лесно… И става все по-трудно, след като напуска мазето си и открива, че баща му може би се опитва да унищожи и него, и Пакостник. Кал бяга в Магистериума, където обаче нещата стават още по-напрегнати. Алкахестът – медна ръкавица, способна да лиши определени магьосници от магията им – е откраднат. А в своите опити да открият виновника, Кал и приятелите му Аарън и Тамара привличат вниманието на някои много опасни врагове и се доближават до още по-опасна истина.

В продължението на Железният изпит можем да се насладим на още по-богат на динамика свят, на още тайни каращи ни да изтръпваме в очакване на тяхното разкритие, още от интересният свят изпълнен с магьосници и разбира се добре познатите ни герои.
Кал, Аарън, Тамара и Пакостник отново се събират за да се изправят заедно пред предизвикателствата на новата учебна година.
Но вместо тримата да прекарат една спокойна и безопасна годината в Магистериума (тяхното училище за магия) се сблъскват с опасни противници, обсебени от Хаоса хора, несигурността дали могат да си вярват един на друг... или на когото и да било.
Към вече познатите ни герои се присъединява и Джаспър, който макар и насила, става част от всяко едно премеждие.
А целта? Кал и приятелите му се отправят на мисия, от която може би зависи началото на края, на Магистериума и магьосниците.
Разкриване на тайни и появата на нови, изпитания пред които само истински приятел може да премине, проява на искрена любов и саможертва... това са само част от нещата заради, които си заслужава да се прочете Медната ръкавица.
Истински обикнах героите, всеки един от тях при това. Нямаше как да не прочета продължението, след като завърших книга едно и дните докато чаках да ми пристигне тази книга бяха изморително дълги. А после прочетох книгата за два дни и сега умирам, защото следващата излиза чак догодина а аз едвам изтраях някакви си няколко дена...
Книгите от поредицата Магистериум са динамични, леки за четене но и безкрайно завладяващи. Обикнах Кал защото той се оказа точно героя, който търся и чакам да намеря в страниците на една книга. А най-прекрасното, е че харесвам всички други. Винаги има нещо, което да не ми допада но не и в този случай.
За разлика от предната, в Медната ръкавица не присъстваше толкова драматизъм и негативизъм, които аз видях преди в Кал. 
Алистът, бащата на Калъм, също изиграва важна роля в сюжета, чрез което на нас читателите ни се предоставя възможност да го опознаем една идея по-добре. Същото се отнася и за Джаспър а и за самите Кал, Тамара и Аарън.
Тази книга надминава предната десетократно. Не съм чела нито една книга от другите на Касандра Клеър но определено ще ги имам в предвид за напред. А тази поредица ми остава в ТОP 3 на любими!
Препоръчвам поредицата без капка колебание.
Искаше ми се повече от действието да се развива в Магистериума, защото харесвам как авторките са го създали, наистина много.
Искам и да отбележа, че илюстрациите в началото на всяка глава (има такива) са много по-красиви от предната книга. Само за корицата си запазвам мнението от преди, че не ми е по вкуса.
Всичко в тази книга бе такова, каквото аз като читател търся.
И ако не е станало ясно обожавам Медната ръкавица!
Оценката ми е 6 от 6!
Недостатъци:
   * Само този, че свърши а аз искам още...


Поздрави от едно ‘’малко’’ момиче...

0 коментара:

Публикуване на коментар

Предоставено от Blogger.