Търсене в този блог

Прочетено през септемвриЗдравейте, хора!
През септември се разболях (грип, нищо фатално) но не можах да чета, явно ефект от болестта. Затова пък си направих дълга почивка от книгите и наваксах с други не по - малко приятни занимания. 


Започвам с книгите, които прочетох. 5 на брой, а ето и какво мисля за тях:

1. Дете на пустинята (Олуин Хамилтън- Амини е момиче израснало без родителите си, на място което мрази и с хора, които не я обичат. Джин е загадъчната промяна, от която тя се нуждае. И когато случайността ги събира, книгата отвежда читателя на приключение из необятната пустиня, чиито край ще е толкова неочакван, че няма как да не ви развълнува.
Авторката пише добре, в началото бе наблегнала прекалено много на това заминаване от Дъстуик, което не бе според мен основното, но иначе действието бе достатъчно бързо, а героите изградени чудесно.
Книгата е страхотна, вълнуваща, има неочаквани разкрития (добре, не чак толкова неочаквани) и определено искам да прочета и другите две части. 
Оценка:6/6
2. Създадена от дим и кост (Създадена от  дим и кост#1) от Лейни Тейлър - за тази книга имам ревю, което можете да прочетете.
3. Дни на кръв и звездна светлина ( Създадена от дим и кост#2) от Лейни Тейлър - Истинско разочарование, това е една от малкото книги, чиито прочит съм претупала, като прочитам или само диалозите, или пропускам глави. В този случай  и двете. Все пак ще я броя за прочетена, тъй като до половината книга се мъчех геройски с всеки ред. Сюжета се бе завъртял около войната между серафимите и химерите, която за мен изобщо не бе интересно. Авторката отново бе прекалила с думите и ако изключа диалозите, за мен интересната чат свършва. Липсваше ми и любовната история между Кару у Акива, която  отново стана част от сюжета, но вече когато аз нямах интерес. Като цяло ми липсваше присъствието на главните герои, защото според мен, бяха представени с тяхната роля във войната, а не като център на събитията. Акива ми стана още по симпатичен, както и Зузана, която се открои със собствени глави.
Оценка: 2/6
4.Сирена ( Сирена#1) от  Триша Рейбърн -  Много харесах този роман, защото носи онази мрачност, (меланхолия) която  харесвам. Историята се разказва за градче на име Уинтър Харбър,  известно с красивите си брегове, и честите смъртни случаи. Именно поредният "инцидент" довел до смъртта на Джъстин ( голямата сестра на главната героиня) отвежда Ванеса ( главната героиня) отново до бреговете на  Уинтър Харбър, където тя ще трябва да разбере какво се е случило със сестра ѝ. Но започналото, разследване отвежда Ванеса до отговори, за които дори не би помисляла. Смесват се мистерия, фентъзи и драма... много ми хареса.
Възнамерявам да напиша сборно ревю за цялата трилогия. 4 давам заради това, че не ми допаднаха тъпите диалози.
Оценка: 4/6.
5. Прикаченейнбоу Роуъл) - Не бях чела нито една книга от тази авторка - умишлено - защото бях силно убедена, че книгите ѝ няма да ми харесат. Грешила съм. Прикачен ми хареса и то много, историята е лека и сладка (идеална за хора, чиито мозък е опечен от висока температура и не могат да мислят адекватно) героите бяха симпатични и естествени (до колкото разбирам типично за авторката) а стила на писана ми бе лесен за четене, макар част от информацията да не бе много интересна, динамична или заплетена. Сюжетът е предаден от две страни: едната, тази на Линкълн и неговият скучен живот, а другата страна, чрез имейлите между Бет и Дженифър и техните проблеми. Линкълн, има за задача да следи имейлите на служителите в редакцията на вестник, като така попада на двете приятелки, чиито имейли стават едно от любимите му развлечения. И това е страхотно докато Линкълн, не се превръща е една от основните им теми. След това скучният му живот се променя...
Оценка: 6/6

* * * 

Какво ще чета през октомври:Над текста виждате новите ми книги, ето и заглавията: Мъж в сянка, Без Хоуп, Мъртво вълнение (тези са на далавера от списанията на Егмонт, супер!) Любов по време на глобално затопляне, Гневът и зората, Град от пепел, Ангелско нашествие, Вестителят на смъртта (Скълдъгъри Плезънт#6) и Тайните на Прогонващият духове (Хрониките Уордстоун#3)

* * *

 . Не съм най - голямата фенка на Lady Gaga, но песента е страхотна и като по чудо клипа не е откачен.


Еми това е :) Целувки и чао!


Поздрави от едно "малко" момиче...

2 коментара:

  1. В момента чета "Гневът и зората" и мога да заявя, че е доста добра, поне засега. Кажи ми, че имаш "Град от пепел" с новата хубава корица, която толкова харесвам. :дд

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Като цяло тези книги с арабските мотиви нещо много започната да ми харесват :) така, че очаквам доста от Гневът и зората (супер че я четеш ) а за Град от пепел, да имам я и е прекрасна !! дано скоро да обновят и Град от стъкло, иначе ще си я чета в старият вариант :( но още не съм стигнала до Град от пепел и не зная да ли ще ми хареса както първата. Сега чета Сирената от Кийра Кас но мен поне ме разочарова по всички параграфи... Успешен октомври!

      Изтриване

Предоставено от Blogger.