Търсене в този блог

ТОП 4 филма за 2018г.
Здравейте, котета...
След като споделих най - любимите си книги  за 2018 е ред и на филмите. Обичам екшъни, трилъри, крими и фентъзи... а ако може един филм да съчетава и четирите в едно, то той би бил именно за мен. Ако търсите романтична комения, няма да я намерите в този пост.

❤❤❤

И директно с този, който ми стана най - любим. Филмът се казва 10 на 10 и разказва една доста интересна история за мъж, който отвлича жена, затваря я в домът си и от там нататък започна истинският екшън. Филмът е много добре направен, детайлите са идеално изпипани,  историята изобилства от изненади,  а действието поддържа интереса и напрежението да самият край. Който е покъртително интересен и неочакван... Обожавам този филм и дори смея да го нарека "любим" не само за годината, но и като цяло. Главна вина има и Люк Еванс, който просто обожавам и съм гледала почти всеки филм,  в който участва. Филмът е 2018г. сниман и ако обичате трилъри (като мен)  задължително трябва да го гледате.

* * *

Джон Уик е вторият филм,  който ми направи страшно добро впечатление. Отново сюжетът е пренаситен с екшън, стрелби и убийства (сори за тези от вас, който не обичате филми с насилие) и определено ме развълнува. Разказва се на бивш наемен убиеш,  който се връща в играта, за да отмъсти на един идиот (това си е мое определение)... Тук липсва неочакван край и заплетена сюжетна линия, но от към стрелби с пистолети и помлени коли... нещата са на макс. Филмът е от 2014,  но тази година ще излиза 3 - та част,  която аз чакам с нетърпение.


* *


Продължавам темата с екшъна, но се прехвърлям към фентъзи жанра. Венъм разказва за човек,  който по случайност се оказва в положение да дели тялото си с извънземно (симбиоти),  което вярно на жанра,  прави доста екстремни неща - надарено със свръх човешна сила,  то започна собствена борба за оцеляването на си,  Еди ( това е и главният герои) и дори самата планета. Филмът е много наситен на ... ами на всичко,  надали има човек,  който не е гледал филните на Марвел (които аз обожавам до един). Но ако не сте, очаквайте много екшън, зрелищни ефекти и черен хумор. Филмът е от 2018г.


* * *

Стигаме и до филм, в който няма главен герой, който иска да убие или изяде някого :)... Тъмна дарба е прелестната адаптация на книгата написана от Александра Бракен,  носеща същото име... Та,  филмът е уникален,  актьорите също. Обожавам Амандла Стенбърг. 
Историята проследява съдбите на група деца,  оцелели след мистериозна зараза убила почти всички деца на планетата... Оцелелите обаче се сдобиват с дарби и това ги прави опасни за възрастните. Така нашите герои трябва да бягат, за да се спасят. Но разбира се това, се оказва не лека задача. Прекрасно направен филм,  който изцяло промени мнението ми за книгата,  по който е заснет. Напрежение,  обрати, драма и любов! Филмът също е от 2018г.Поздрави от едно "малко" момиче....


0 коментара:

Публикуване на коментар

Предоставено от Blogger.