Търсене в този блог

ТОП 5 книги за 2018г.

                                                          Здравейте, котета... 
2018г. е към своя край и е време за равносметка. В този пост ще Ви споделя, кой книги са ми направили най - голямо впечатление през изминалите 12 месеца. 

                                                                     ❤ ❤ ❤

Като цяло годината бе много силна в читателски план,  не от към количестно, но със сигурност от към качество. Към вече прочетените книги, довабих много хубави заглавия,  приключих с отдавна започнати поредици и разбира се  се запознах с творчеството на нови автори. Надявам се и за вас годината да е била толкова добра,  не само като читатели, но и в личен (и професионален) план. А сега към интересната част.

                                                                      ❤ ❤ ❤

Започвам с книгите на Ришел Мийд. Няма как да не го направя, след като обожавам свичко,  което е написано от нея. И следователно нямаше как да не се възхитя на поредицата (или поне това което има от нея на български) Джорджина Кейтен. 
Историята разказва за момиче ( сукуба) която преминава през какви ли не перипети, докато се опитва да балансира между задълженията си на демон ( или нещо такова) и нормалната си работа в книжарница. Сюжетът прелива от забавни и нелепи случни,  драми и екшън... както и любов. Самите книги предоставят на всеки по нещо и са идеални за онези,  които искат да изживеят поне за миг тръпката на това да са част от свръхестественият свят. А най - хубавото, е че всяко моредно момиче може да се припознае в Джорджина,  защото именно това да намерим кои сме и как да бъдем щастливи е целта към която се стремим.

* * *

Щом прочетох тази книга,  знаех че няма начин тя да не се открои сред всички други,  които бях чела и щях да прочета. Училище за добро и зло е епична история за това кои сме ние. За приятелството,  за ролята ни в света и мястото което ни е отредено. Соман Чайнани ни запознава с две приятелни,  момичета, чиято съдба е далеч по интересна от тази на техните връснички. Двете момичета се озовават в училице, в която ще трябва да се научат как да бъдат част от приказките - като едното момиче е принцеса,  а другото вещица. И ако това не Ви е достаръчно, историята се заплита още повече, след като всяка от тях се оказва в грешната част на училището и трябва да се научи да бъде нещо,  което смята че не е за нея. Разбира се има и любов и то епична. В историята се крият много поуки и уроци,  които читателят може да научи... а и да не забравям колко динамичен е сюжетът. 

* * *

За мен Игрите на глада бяха цяло откритие и може да Ви се стори странно, но аз не бях чела тази поредица до тази година. Всъщност я бях започнала преди много време, но незнам защо ( сега вече и немога да проумея) не харесах историята и се отказах от нея. Тази година обаче реших, че е крайно време да променя това и слава на Бога, защото няма как да изразя колко много харесвам тази книга и като цяло поредицата ( а и филмите,  които са едни от най - добрите и  придържащи се към сюжета, адаптации). Няма да влизам в кой знае какви подробности, защото  надали има нужда, но се радвам, че се върнах назад и прочетох тази поредица. Прекрасна е и надали ще ми е последния ѝ прочит.

* * *

Тази година бях решила да довършвам отдавна започнати, но зарязани поредици и Дневниците на вампира бе сред тях. Честно да си призная не очаквах да ми хареса и доста скиптично се впуснах в това приключение. И съжалих за това,  защото всъщност поредицата ми хареса много. Прочетох почти всички книги до които се докопах. И освен това всичко от Л. Дж. Смит ( което ще рече около 14 нейни книги)... Историята разказва за момиче, което се влюбва във вампир и това поражда купища проблеми, повече от които древни и опасни. А най - голямата изненада за мен, бе че книгите и сериала ( който също изгледах целия, след като приключих книгите) нямат много общо. Милата Елена е далеч по - не толкова мила и т.н... няма да излъжа ако кажа, че си заслужаваше втория шанс. За протокола, аз обичам книги с вампири и като цяло всичко свързано с тях.

* * *

Стигаме и до най - хубавата книга. Косачи! Обожавам я и просто незнам от къде да започна. Разбира се от началот, бихте ми казали. Та,  като започнах тази книга изобщо не ми хареса... нещо ми бе безвкусна и странна ( в лошия смисъл) но в един момент нещо се преобърна и БАМ! Влюбих се в сюжета,  героите, историята като цяло...
А иначе в книгата се разказва за свят,  в който няма естествена смърт,  а хора наречени Косачи избират кой и кога да умре... Мрачно и зловещо, нали? Именно затова и ми е любимо. Но,  да се върна към историята. Двамата ни главни героя се обучават именно за Косачи, но нещата сериозно се объркват и те трябва да се адапритат към нови и по - опасни обстановки. Разбира се обрати, екшън и интриги не липсват. Както и скрития ( който ако трябва да съм частна, не е много скрит) смисъл много силно въздейства на читателя и го кара да се замисли над редица важни въпроси. Прелест! А и тази корица!                                                                      ❤ ❤ ❤

Еми това беше... не съм избрала най - популярните книги за годината ( аз малко и не знам кой са те) но тези със сигурност ме докоснаха и оставиха траен отпечатък в мен. Дано Ви е било интерсно, ако е така незабравяйте да поглеждате от време на време дали не съм пуснала нещо новичко в блога...Поздрави от едно "малко" момиче...


2 коментара:

 1. Толкова много се развълнувах, когато видях, че има нов пост на твоя блог. Радвам се много. "Косачи" я гледам от доста дълго време и може би през 2019 ще дойде и нейният ред. Да се надяваме, хаха.
  Чакам следващия ти пост с нетърпение :)

  ОтговорИзтриване
  Отговори
  1. Много благодаря! Със сигурност ще има още постове... повечето вече написани и чакащи своя ред в "Чернови" :)... Косачи е срахотен роман и силно го препоръчвам. Още веднъж благодаря за милите думи! :) <3

   Изтриване

Предоставено от Blogger.