Търсене в този блог

Филми #1


Здравейте, котета...
Днес ще ви разкажа за игралните филми,  който съм гледала напоследък и какво мисля за тях.Обичам подобни филми. И бях доста развълнувана когато излезе Ангел на възмездието. Сюжетът ни запознава с жена на име Райли, която загубва всичко, което обича - съпругът си, дъщеря си и досегашният си нормален живот. Новата ѝ същност е на опасен убиец, който посвещава времето си на едно желание - да отмъсти на убийците на семейството си.  Филмът преплита теми като корупция, престъпни мрежи, отмъщение и всичко това с доста голяма доза екшън. Определено си заслужава времето. Освен това е изпълнен с действие. А историята е доста интригуваща. Освен това аз харесвам Дженифър Гарнър и това също спомогна да харесам филма.
Оценка: 4/5


❤ ❤ ❤


Кутия за птици е прекрасната филмова адаптация на едноименния романа на Джош Малерман. Сюжетът разказва зловещата, но много интригуваща история на Малъри. Тя става част от група оцелели след мистериозно нападение, каращо хората да се самоубиват. Филмът показва как героите се приспособяват към новият начин на живот - а именно да не гледат. А това води до различни опасни ситуации. Спасението е най - рискованото начинание, през което Малъри и двете ѝ деца ще трябва да се изправят.
Борба за оцеляване, срещу враг,  който не може да видиш!
Много ми хареса как бе направен филма. А самата история се оказа в пъти по - интересна от очакваното. Наистина въздействащ филм, който ми стана любим от раз. 
Оценка: 5/5

❤ ❤ ❤


Мистериата на къщата с часовника е история за едно малко момче останало сирак на 10 години. Луиз Барнавел, вече споменатото момче, трябва да заживее при своя чичо, но това се оказва много по - вълнуващо от неговите очаквания. Чичото, заедно със своя стара приятелна, пазят голяма тайна, която освен магическа и интересна, се оказва и много опасна... 
Филмът бе интересен и зрелищно направен. Имаше добри ефекти за фентъзи и определено ме заинтригува. Харесвам като цяло подобни истории, но нещо в цялостната картинка не ми достигна. Може би филма е подходящ за по - малки зрители или самата му история ми се видя една идея недоразвита. Въпреки това ми хареса. Филмът също е заснет по книга.
Оценка: 4/5

❤ ❤ ❤


Ефекти! Ефекти! Ефекти! Ето от какво прилива Смъртоносни машини. Като истински фен на фантастиката, това винаги ме впечатлява. А този филм има и доста добра история: Хестър Шоу е всичко друго,  но не е обикновено момиче... израснала в пустоща, тя има една единствена цел - да отмъсти за смъртта на майка си. Но това се оказва изключително опасна мисия, която отвежда момичето до ръба на оцеляването. Заедно с нея, срещу врагът се изправя и Том Натсуърти, който преоткрива света около себе си. За първи път напуска подвижният Лондон и се впуска в приключение. 
Историята се развива стотици години след края на нашата цивилизация и престава нов и интересен поглед над бъдещето на човечеството. Градовете вече са подвижни платформи, оцеляващи като поглъщат по - малки градове. Идея далеч не лишена от смисъл и подтекст, крещящ проблем на нашето съвременно общество и  мегаполисите... но няма да задълбавам. Филмът е базиран по книгите на Филип Рийд, които обезателно ще прочета. Бях чувала за тях,  но преди екранизацията не възнамерявах да чета.
Но да се върна към филма - той прелива от екшън (който на моменти ми дойде и в повече), драма, любов, трогателни моменти и какво ли още не. Много ми хареса и актьорския състав. 
Оценка: 5/5


❤ ❤ ❤Лесна услуга е последният филм.  Сюжетът проследява историята на две жени, който на пръв погелд нямат нищо общо. Стефани е мила, добродушна и леко смотана, докато Емили е точно обратното - стилна, разкрепостена и уверена. Тяхното приятелство обаче се оказва подложено на доста сериозно изпитание. Емили изчезва и остава грижите за съпруга и сина си в ръцете на новата си приятелка. Случилото се с Емили обаче е далеч по - сложно и благодарение на Стефани, много от старите тайни излизат на яве. Филмът поддържа интереса, непрекъснато се разбулват нови и нови мистерии и така до края. Всъщност като сюжет нещата са интересни, но мен нещо ме дразнеше през цялото време. Може би самата атмосфера, наблягането на циничната страна на живота или дори посланието, което лично за мен се загуби някъде...  Да не споменавам, че не харесвам Блейк Лайвли и това може също да ми е повлияло.
Оценка: 1/5Поздрави от едно "малко" момиче...


0 коментара:

Публикуване на коментар

Всичко за мен

Моята снимка
.Здравейте, казвам се Мери и съм блогър от... ами, доста време. Продължавам с това начинание, защото искам да имам мое кътче в света, където да се чувствам у дома. Това за мен е Дневникът на едно "малко" момиче..., но аз не обичам да съм сама, затова ви каня да станете част от моето книжно (и не само) приключение
Предоставено от Blogger.