Търсене в този блог

5 филма с Тейрън Еджъртън
Здравейте, приятели...
Днешната тема ще бъде актьорът Тейрън Еджъртън
и 5 от най - добрите му филма.

Тук можете да намерите повече информация за актьора.


Започвам с  Завет на младостта (2014 г.). Сюжетът ни връща назад във времето, малко преди началото на Първата световна война. В главната роля е Вера Бритън (Алисия Викандер) - млада жена, която се отличава от останалите. Тя мечтае за живот изпълнен със знания, вместо да се превърне в покорна съпруга и домакиня. Изпълнена с амбиции, главната героиня се сблъсква с редица изпитания, загуби и последиците от войната. 
Но и успява да запази впечатляващият си дух и сила.
В този филм Тейрън Еджъртън (темата на целият пост) играе ролята на по - малкият брат на главната героиня. Отлично изпълнена роля, но честно, засенчена от образа на Вера Бритън и от отличната актьорска игра на Алисия Викандер. Самият филм е биографичен и това го прави още по - впечатляващ. Друго пояснение,  което за мен е в голям плюс, е че макар да показва последиците от войната, в самата продукция не е наблегнато на тях (за разлика от много други комерсиално направени филми). Тук основна тема е силата на духа,  любовта и вярата.

Ето и автобиографията на действителната Вера Бритън.


❤ ❤ ❤Следващият филм се казва Еди Орела (2016г.) и разказва вдъхновяващата история на един човек, който не приема думата "не" за отговор. Филмът отново е биографичен и запознава зрителя с Еди, (Майкъм Едуардс) който още от дете иска да стане олимпийски медалист. Проблемът идва от това, че главният герой не е особено (ама никак) атлетичен и детските му опити бързо се превръщат в провали. Допълнителен бонус, е че Еди Едуардс страда от проблем с коленете като дете. Когато поръсва обаче желанието на главният герои не отминава и по - решен от всякого, той заминава за Германия ( героят е британец) за да се превърне в олимпийски ски скачач. Задача, която е почти невъзможна,  особено за човек без опит в тази дисциплина. 
Там Еди среща много трудности, често дори опасни за нещо самия, но и много успехи.
Филмът е много трогателен и вдъхновяващ. Задължително трябва да се изгледа. Самата продукция не е зрелищна и изпълнена с ефекти,  провокация и подобни. Но самата история, плюс това, че е по действителен случай, я правят неповторимо изживяване.
Тейрън Еджъртън е в главната роля и е наистина брилянтен. Дори прави едно специфично изражение с устните, което ако потърсите снимки на реалната личност (а задължително ще го направите ако гледате филма) ще видите пресъздадено почти през целия филм.
Бонус е и участието на Хю Джакман (давай върколак 😁) и най - готиното - истински кадри от Олимпийските игри и един много важен момент за Еди Орела.
Действието се развива през 1988г. 

Тук може да намерите информация за действителната личност.

❤ ❤ ❤


Помня, че когато излиза този филм се вълнувах ужасно много и така и не го гледах. За сметка на това сега (малко пояснение, не на място. Аз гледам филми като си избирам един актьор (в случая е ясно кое е той) и гледам всичко с негово участие) имах причина да си го пусна. Филмът разказва историята за добре познатият ни Робин Худ. Няма да ви обяснявам много,  общо взето крадецът, който дава откраднатото на бедните, с малки (или не много малки) отклонения. Определено ако търсите класически прочит на тази история,  това не е вашия филм и най - вероятно няма да ви допадне. 
Пример за това са обстановката и костюмите на героите,  който са толкова исторически точни, колкото моята пижама, с която пиша това.
Честно, през повечето време имах чувството, че Робин ще извади телефона си и ще прегледа инстаграм за нещо новичко.
Но подчертавам, че филма НЕ обещава да е реалистичен. Така, че да няма сърдене накрая. Правя това обяснение, първо защото ми направи силно (не лошо) впечатление, и втори защото прочетох доста отрицателни отзиви.
Аз обаче си останах много доволна от филма. Имаше си екшън, зрелище, ефекти, динамика до края, отличен финал и още и още...
Тейрън Еджъртън е в главната роля, изиграна е отлично и нямам никакви оплаквания. 
Бонус е участието на Джейми Фокс, Дейвид Джеймс Кели, Бен Менделсон и красивия Джейми Дорман

❤ ❤ 


Следващият филм е пресен, в смисъл тази годишен и разказва историята на певеца Елтън Джон. Филмът проследява живота му още от неговото детство. Разкрива различни подробности от личният му живот,  кариерното му развитие и трудностите през който преминава.
Филмът е много добре направен. Включени са много от песните на Елтън Джон с нов аранжимент, което предаде цвят в цялостната картина...
Самата история на Елтън Джон се оказа и много интересна - засегнати са темите за неговите зависимости към наркотици, алкохол и хапчета,  както и хомосексуалните му предпочитания.
Интересен избор е елемента на ретроспекция,  с който филма започва.
Определено останах впечатлена от филма, и той надмина предварителните ми очаквания. 
Вметвам, че преди да го гледам, не бях запозната с образа на Елтън Джон,  нито като творец,  нико с биографията му. Сега смело твърдя, че му симпатизирам.
Тейрън Еджъртън е впечатляващ в образа на известният певец и определено затвърди мнението ми, че умее да влиза в различни роли.

Информация на Елтън Джон.❤ ❤ ❤

И черешката на тортата,  най - любимият ми филм с Тейрън Еджъртън -  Kingsman: Тайните служби (2014 г.) . Това бе и първият филм,  който гледах с негово участие и който даде идеята да изгледам и останалите му роли ( и в последствие да напиша този пост). Та, самият филм е базиран на комикса "The Secret Service“ на Марк Милър и Дейв Гибънс и запознава зрителя с Eggsy, който по стечение да обстоятелствата става част от много тайната шпионска организация Kingsman. Там той трябва да докаже, че е достоен за техен член и междувременно да спаси света от откачен злодей. 
Общо взето филма е уникално забавен, чудесно направен (ефекти, музика, сцени, сюжет...) и остава един от моите фаворити като цяло. Тези който са го гледали, може би ще се съгласят с мен, бойните сцени бяха уникално пресъздадени и много различни от типичното, което сме свикнали да гледаме.
Тейрън Еджертън е в главната роля, но във филма участват още Колин Фърт, Самюъл Джаксън, Майкъл Кейн, Марк Стронг и разбира се още имена.

❤ ❤ ❤

Общо взето харесвам почти всички роли на Тейрън Еджертън, като изключим Легенда (там ролята му е малка, а самият филм не ми хареса / изключвайки феноменалната актьорска игра на Том Харди/) и Клубът на милионерите,  който така и не догледах.

Надявам се да ви е било интересно и ...


Поздрави от едно"малко" момиче...


0 коментара:

Публикуване на коментар

Всичко за мен

Моята снимка
.Здравейте, казвам се Мери и съм блогър от... ами, доста време. Продължавам с това начинание, защото искам да имам мое кътче в света, където да се чувствам у дома. Това за мен е Дневникът на едно "малко" момиче..., но аз не обичам да съм сама, затова ви каня да станете част от моето книжно (и не само) приключение
Предоставено от Blogger.