Търсене в този блог

Първият гроб отдясно


Здравейте приятелите...
Може ли една книга да бъде съвършена?! В очите на своя читател (моя милост) отговорът е ДА!

Повече за романът Първия гроб отдясно, написан от Даринда Джоунс - тук


Ако обичате истории за нахакани и смели девойки, опасни престъпни умове и мистика (в не малки количества) значи със сигурност ще поискате да се запознаете с Чарли Дейвисън. Чарли е много повече от обикновено момиче. Носеща на плещите си, тежката задача на жътвар ( събирач на мъртви души), главната героиня често изпада в опасни и сложни ситуации. За живите около нея, Чарли влиза в ролята на частен детектив, но с помощта на необикновената си дарба, тя успя да да помогне на онези, чиито живот е вече изгубен. 
Но най - голямата загадка в живота на Чарли си осната тайнственият Рейес. Мъж обвит в мистерия, по - дълбоко скрита и от Светия Граал. Дали Чарли ще успее да открие истината за Рейес и дали това няма да се окаже по - опасно от очакваното, можете да разберете ако прочетете този вълнуващ роман. 
Преди да започна тази книга бях много (ама много) скептична. Една ли не, започнах романът  с идеята, че няма да ми хареса. За мое огромно щастие промених първоначалното си мнение почти мигновено. 
Като за начало начинът на изказ на Даринда Джоунс много ми хареса. Чете се лесно, историята е разказана от името на главната героиня и е изпълнена с разни закачки (лафове) който внасят пъстрота и хумор. Освен това няма излишни описания и утежняващи моменти. 
С една дума книгата е написана по мой вкус и я намирам за идеална. 
Другото нещо, което също убождам е темата на романът. Винаги съм била почитателка на истории с призраци, духове или като цяло задгробния живот. Не зная какво ме привлича в тази тема, но определено ме пленява винаги. Следователно няма как да не остана очарована от това, че книгата разказва за момиче с дарба на жътвар. Просто прекрасно!
От към герои, историята е богата. Имаме второстепенни персонажи, главни който се навъртат непрестанно около героиня, имаме и такива, който само епизодично допринасят за сюжета. Присъстват класическите образи на най - добрата приятелка ( разбира се идеализирана и задължително шантава), кравия колега, чието присъствие е хем наслада, хем лек психически тормоз, имаме и бащината фигура ( в цели два персонажа), и черешката на тортата  - неустоимият красавецът с тъмно минало.... като цяло авторката се е постарала да има герои от всеки тип и за всеки вкус. 
Краят на книгата е интересен и наситен с емоции. Дава отговори на поставените в романа въпроси. 
П.П.: няма да съм аз ако не изкоментирам и корицата. Харесва ми - изчистена, закачлива и в един цвят. Идеално пасва на сюжета. 
Другия детайл, който ми хареса бе допълнителните "факти" в края на романът. Не се сещам за друга книга с подобна (да го наречем) добавка. Сладко и симпатично допълнение към общата представа за романът.

Като цяло Чарли се превърна в моя 
любимка и с удоволствие ще се потопя отново в нейния свят.


Оценка: 5/5


Поздрави от едно "малко" момиче...2 коментара:

 1. Здравей ,

  четох книгата през март и я започнах с големи очаквания , но уви не се оправдаха. Наистина исках да се влюбя в историята , тъй като идеята е доста интересна , но ми липсваше достоверност на образите и по-голяма дълбочина на персонажите. И все не казвам ,че книгата е лоша , допадна ми ,но може би не беше това ,което очаквах.
  Ще се радвам скоро да прочета мнението ти и за останалите книги от поредицата . Може скоро да се пробвам с втората част , не се знае ,може да е по-добра :)

  ОтговорИзтриване
  Отговори
  1. Здравей, моного се радвам да се запозная с твоето мнение, макар да се различава от моето :). Определено ще прочета и останалите части от поредицата, но (предполагам знаеш) времето често недостига, за да се отдам на четене. Не се притеснявай книгите са като хората - различават се - и за всеки "хубвото нещо" е различно. Пожелавам ти лято изпълнено с прекрасни книжки ( и хора) и поздрави ! :)

   Изтриване

Всичко за мен

Моята снимка
.Здравейте, казвам се Мери и съм блогър от... ами, доста време. Продължавам с това начинание, защото искам да имам мое кътче в света, където да се чувствам у дома. Това за мен е Дневникът на едно "малко" момиче..., но аз не обичам да съм сама, затова ви каня да станете част от моето книжно (и не само) приключение
Предоставено от Blogger.